Om een goede website te kunnen garanderen zijn een aantal stappen belangrijk:
de checklist, het ontwerp, het vullen van de website, testen, online zetten en onderhoud.

De Checklist.

Voordat ik begin met het bouwen van een website, laat ik de klant een checklist invullen. Dit gaat via een online formulier of door een persoonlijk bezoek.
Op deze manier verzamel ik informatie over het ontwerp van de website. Op basis van de wensen die bij de checklist zijn ingevuld bepalen we samen welk pakket het beste bij je onderneming past. Ik hanteer een vast tarief zodat je niet voor verassingen komt te staan. Daarna denken we samen na over de domeinnaam en de doelgroep van de website zodat alles op elkaar wordt afgestemd.

Het ontwerp.

Nadat het pakket is bepaald en ik weet wat de wensen zijn waaraan de website moet voldoen en hoe de website eruit moet komen te zien, begin ik met het ontwerpen van de lay-out.
De klant levert hierbij eventueel het logo aan. Het eerste ontwerp zet ik online op een tijdelijke domeinnaam zodat ik feedback kan ontvangen van de klant en vervolgens meteen aanpassingen kan doorvoeren.

Website invulling.

Als het ontwerp door de klant is goedgekeurd, begin ik met het in vullen van de website. Dat kan tekst zijn maar ook afbeeldingen die door de klant worden geleverd.

Testen.

Nadat de website is gevuld, is het belangrijk dat alle functionaliteiten worden getest. Het testen begint eigenlijk al tijdens het ontwerpen van de lay-out. Zo moet het ontwerp worden getest in verschillende browsers. Ik test de website op een laptop, tablet en smartphone. Ieder apparaat heeft namelijk een andere schermresolutie dus het is belangrijk dat er wordt getest of de tekst goed leesbaar is.

Lanceren van de website.

Wanneer de gehele website is goedgekeurd, wordt de website online gezet op de gekozen domeinnaam.

Onderhoud.

Nadat de website online is gezet, is het belangrijk dat de website goed wordt onderhouden. Zo moeten er regelmatig updates worden gemaakt.